Mijn ideale stad: dynamisch & creatief

‘machi’ – de naam van mijn bedrijf – is een Japans woord. Het betekent stad. Een van de redenen waarom ik voor dit woord heb gekozen is omdat ‘de stad’ voor mij symbool staat voor heel veel dingen die ik belangrijk vind in mijn werk (en daarbuiten): creativiteit, diversiteit, samenwerking, innovatie, dynamiek, onbegrensde mogelijkheden en zo verder.

En dan is het zo fijn om me af en toe te realiseren dat mijn werk op dit moment ook al die verschillende aspecten in zich heeft.

Na vorige week in redelijke afzondering onderzoeksresultaten analyseren en uitschrijven, is deze week volledig anders. Ik ga van het ene inspirerende gesprek naar de volgende boeiende afspraak. Soms gepland (tenminste, de gesprekken – niet de inhoud die vaak meer is dan ik had verwacht), maar soms ook niet. Serendipiteit,

Transitie & internationale ontwikkeling. Transitie in de textielsector. De textielsector in China en Pakistan. Inkooppraktijk & verantwoord ondernemerschap. Sociaal ondernemerschap. Strategie voor nieuwe markten.

Zo maar een paar onderwerpen die de afgelopen dagen over koffie voorbij kwamen.

En daarnaast vervolgplannen maken voor Absolute Asia, blogideeën die al maanden in mijn hoofd zitten nu echt in gang zetten (stay tuned voor gesprekken met experts uit mijn netwerk over de onderwerpen van dit blog), offertes op de post doen.

Morgen duik ik in de wereld van due diligence: hoe krijg je als internationaal ondernemend bedrijf inzicht op mogelijke risico’s die je loopt op mensenrechtenschendingen of milieuvervuiling en hoe ga je daarmee om? Een mooie opwarmer voor volgende week wanneer ik me twee dagen stort op hoe je binnen een bedrijf kunt omgaan met de UN Guiding Principles on Business & Human Rights.

Precies het type ‘stad’ waar ik in wil leven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *