duurzame mode in Rotterdam

Op duurzame mode tour!

Als ik praat met vrienden of bekenden over duurzame mode – eigenlijk: met mensen die er niet al op een bepaalde manier bewust mee bezig zijn – is de reactie vaak dat ze hier zelf ook wel rekening mee willen houden maar niet weten hoe of waar te beginnen. Dat was ook één van de voorlopige uitkomsten van een klein onderzoek dat ik heb lopen. Daarmee wil ik meer inzicht krijgen in het type informatie dat mensen helpt om bewustere en duurzamere keuzes te maken over hun kleding. (Reacties zijn overigens nog steeds welkom!).

Terwijl, vaak is duurzame kleding al veel dichterbij dan veel mensen zich realiseren.

Tegenwoordig is het steeds minder een echte niche markt en daarnaast zijn er verschillende initiatieven om dit zichtbaar te maken, bijvoorbeeld de app & website van Eerlijk Winkelen of de website van Project Cece.

Om mensen te inspireren hun blik te verruimen wanneer het gaat over waar je kleding koopt en waar je op kan letten qua duurzaamheid leid ik regelmatig kleine groepen rond in Den Haag. We gaan langs winkels die actief iets doen met duurzame kleding en textiel. Dit doe ik daar samen met een groepje gelijkgestemden en vaak in het kader van de jaarlijkse Dutch Sustainable Fashion Week in oktober.

Duurzame mode in Rotterdam?

Omdat ik veel in Rotterdam kom – en omdat, helaas, de keuze in Den Haag toch best beperkt is – was ik al lang nieuwsgierig naar het aanbod duurzame mode in die stad. Het was daarom superleuk om het nieuwe jaar daar te beginnen met een duurzame modetour. De stad heeft inderdaad veel winkels met een grote variatie in aanbod van duurzame kleding. Enorm motiverend om dit te verkennen en te laten zien aan een enthousiaste groep vrouwen die ik, samen met co-organisator Rachelle Eerhart, mee op pad nam.

OPEN Rotterdam sloot ook aan en maakte dit leuke filmpje.

Volgende keer doen we dit hopelijk zonder regen…

Op deze rondleidingen merk ik intussen dat er een aantal vragen altijd terugkomen. Binnenkort schrijf ik daar meer over. En binnenkort ook nieuws over een Amsterdamse editie!

Ben je geïnteresseerd in een duurzame mode tour in je eigen stad? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *