19 april: MVO risicomanagement in interne bedrijfsvoering

OESO-richtlijnen

Dinsdagochtend 19 april vindt de volgende NCP themabijeenkomst van het Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen plaats. Deze ochtend staat in het teken van de vraag hoe bedrijven MVO risicomanagement goed kunnen integreren in de interne bedrijfsvoering. De organisatie van de bijeenkomst wordt gedaan door MACHI, in opdracht van het NCP.

MVO risicomanagement in de OESO-richtlijnen

Bij MVO risicomanagement kijkt een bedrijf niet alleen naar de eigen activiteiten, maar ook naar activiteiten in de internationale keten. Dit goed verankeren in de interne bedrijfsvoering zorgt voor een effectiever MVO-beleid. In de OESO-richtlijnen is MVO risicomanagement (due diligence) een fundamenteel onderdeel.

De OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen maken duidelijk wat de Nederlandse overheid (en 45 andere landen) van bedrijven verwacht bij het internationaal zakendoen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ze bieden handvatten voor bedrijven om met kwesties om te gaan zoals ketenverantwoordelijkheid, mensenrechten, kinderarbeid of milieu.

Programmering

Tijdens de ochtend wordt ingegaan op twee manieren waarop bedrijven aan de slag kunnen met het goed intern borgen van MVO risicomanagement: BSCI en de Praktijkrichtlijn due diligence, verder toegelicht door de praktijkervaring van de bedrijven Excellent Products en Vattenfall.

Het volledige programma en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op de website van het NCP.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *