Projectenlab kerstboom

Maandag, Projectenlab-dag

Kerstvakantie. Tenminste, het leek er vorige week op alsof het grootste gedeelte van Nederland vanaf vandaag vrij is.

Ik gebruik deze week om wat klusjes af te maken, en zonder andere afleiding en afspraken om me heen een begin te maken met het nieuwe jaar. Blogs klaarzetten, mijn website updaten, een deel van mijn dienstverlening verder concretiseren, een acquisitieplan maken; voordat ik volgende week ook even offline ga.

Verrassend genoeg is het druk op mijn werkplek. De afgelopen weken was de groep collega’s met wie ik hier werkte klein, maar ik ben duidelijk niet de enige die deze week nog gewoon een beetje bezig is.

Vanaf mijn (niet-zo-flex-maar-favoriete) plek aan het raam luister ik met een half oor mee naar de gesprekken aan tafel. Hoe kunnen 3D-print toepassingen ingezet worden voor marketingdoeleinden? Wat voor business model kun je ontwikkelen rondom fitbit-achtige applicaties? De gesprekken ontstaan omdat er een aantal – voor elkaar – nieuwe mensen in de werkruimte zitten. Het geeft een ontspannen sfeer, ondanks dat de werktafel helemaal vol zit.

Het is ook waarom ik hier prettig werk: een gevarieerde groep ondernemers die elkaar ook verder helpen met ideeën en suggesties.

Getik van toetsenborden, een telefoongesprek in de andere ruimte, muziek speelt vanaf mijn laptop en speakers. Net werd er alweer gezegd dat het een obscure lijst was met nummers – dus de muziekkeuze is veranderd naar wat meer standaard muziek (denk ik).

Buiten is het een gewone maandag. De straat vol met geparkeerde auto’s, een lawaaierige brommer scheurt voorbij. De diversiteit van het oude centrum van Den Haag loopt voorbij, met de grote ramen direct op de straat kijkt iedereen toch altijd even nieuwsgierig naar binnen. Een bezoeker voor onze buren van het buurthuis belt per ongeluk bij ons aan, en ze vertelt me over haar actie tegen het voorgenomen ‘Internationale Park’ in Den Haag.

De kerstboom op de muur, vorige week getekend, verraadt als enige de tijd van het jaar.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *