ondernemen over de grens

Ondernemen over de grens

Het leuke aan ondernemen? Elke dag is anders.

Vandaag is onverwacht internationaal: met de trein de grens over, in het gesprek opletten op etiquette en stijlverschil (ik gok er op dat het een goed teken is dat we beide lachen over de verschillen in onze taal) en daarna in een andere taal koffie bestellen voordat ik onderweg ga naar de volgende afspraak.

Uitdagingen bij internationaal duurzaam ondernemen

Verantwoord en duurzaam ondernemen in het buitenland en de uitdagingen die daarbij komen kijken is tenslotte niet alleen een thema voor Nederlandse bedrijven. Bedrijven uit heel Europa produceren, kopen en verkopen in China – of in Bangladesh, Myanmar of Pakistan. En hoewel Europese zakenculturen onderling sterk kunnen verschillen (ik moet terug denken aan een lunchgesprek op het Projectenlab vorige week dat ging over het grote verschil in zakendoen tussen Nederland en België) zijn de problemen waar deze bedrijven vervolgens in hun keten in Azië mee geconfronteerd worden vergelijkbaar. Daarbij kan ik hen helpen.

Met die gedachte ben ik vandaag in België, voor een aantal verkennende gesprekken over wat er in Vlaanderen speelt rond internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en in het bijzonder hoe IMVO in relatie tot China in bedrijfsactiviteiten een plek krijgt. Wordt vervolgd!

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *