Top 5 blogs van 2015

Deze laatste week van het jaar doet iedereen het: jaarlijstjes, overzichten, top-5/10 van het beste. Ik spring dus ook maar op die trein.

Op mijn blog schrijf ik over veel: inhoudelijke stukken over verantwoord en duurzaam ondernemen in Azië, persoonlijke beschouwingen op het ondernemerschap, en blogs die daarvan een mix zijn, bijvoorbeeld eerlijke mode dat het professionele en persoonlijke combineert. Daarom juist leuk om te zien dat de vijf meest gelezen blogs van dit jaar dat goed weerspiegelen en allemaal over onderwerpen die ik belangrijk vind (en niet toevallig ook de stukken zijn waar ik het meest tevreden over ben).

Aandacht voor mensenrechten goed voor Nederlandse bedrijven

Een van de meest recente, geschreven in reactie op de actualiteit van het Nederlandse staatsbezoek aan China in oktober en de daarbij horende discussie over het wel of niet aankaarten van mensenrechten in China. Dat dat niet alleen iets is voor staatshoofden en ministers beargumenteer ik in dit stuk: juist voor bedrijven die actief zijn in China kan het belangrijk zijn om actief aandacht te besteden aan mensenrechten in je eigen activiteiten en in je keten, zowel voor het beheersen van risico’s en het vergroten van positieve impact.

Kan een bedrijf met onduurzame producten verantwoord ondernemen?

Naar aanleiding van (verantwoord & onverantwoord) nieuws over Shell aan het begin van 2015, probeerde ik de vraag te beantwoorden wat MVO eigenlijk betekent bij een bedrijf dat in de kern een heel onduurzaam bedrijf is, met bijvoorbeeld zwaar vervuilende producten.

Responsible business in Myanmar: where to start

Myanmar is een land wat de laatste jaren snel groeiende aandacht kreeg van internationale ondernemers. Maar het is ook een land waar een ondernemer met veel risico’s te maken kan krijgen, ook op het gebied van sociaal en milieu. Juist vanwege de snelle groei is het ook een land waar je veel positieve impact als bedrijf kunt hebben. Hoe onderneem je verantwoord in dit complexe land?

“Vaar je eigen koers”

Misschien wel één van mijn meest persoonlijke blogs, over afscheid nemen en een nieuwe start maken. Maar vooral over keuzes waar ik regelmatig voor sta als ondernemer, en waarom ik bepaalde dingen wel of niet doe.

London calling

Als laatste een blog over mogelijkheden in de toekomst. In antwoord op een vraag in een blogchallenge van Karin Ramaker, schreef ik over de Europese stad waar ik zou willen werken als ik volledig vrij kon kiezen: Londen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *