Podcasting sustainability

Sinds ongeveer een jaar luister ik met steeds meer regelmaat naar podcasts. Ik vond ze altijd maar lastig. Hoewel er bij ons thuis altijd muziek aan staat, is een podcast iets waar ik met meer aandacht naar wil luisteren, maar ik ga niet snel op de bank liggen met m’n koptelefoon op. Wanneer dan wel?

Herstellend van mijn operaties vorige zomer bleek een goed moment om te beginnen met luisteren. Intussen is ‘tijdens het koken’ mijn favoriete moment om met aandacht naar interessante gesprekken en verhalen te luisteren. En hoe meer ik er luister, hoe meer nieuwe podcasts ik ontdek.

Af en toe deel ik al nieuwe ontdekkingen in mijn stories. Waar ik vooral regelmatig naar luister zijn podcasts over duurzaamheid en fair fashion. Daarom hier een aantal favorieten over die onderwerpen.

Circular Textile Stories van Rosa Scholtens
In deze serie onderzoekt Rosa de stand van zaken in de textielindustrie, met aandacht voor de impact van covid19 en vooral zoekende naar hoe deze industrie duurzamer en meer circulair kan worden. Ze interviewt gasten die actief zijn in verschillende stappen van de textielketen om zo een breder beeld te schetsen. Er komt een tweede seizoen aan, dus daar ben ik erg benieuwd naar!

The Wardrobe Crisis van Clare Press
Een Australische podcast, intussen bezig met het zesde seizoen, over fair fashion en de mode industrie. Goede interviews door host Clare Press, met boeiende gasten over uiteenlopende onderwerpen – innovaties in materialen, indigenous fashion, gender, degrowth en heel veel meer – die nog lang niet altijd overal de benodigde aandacht krijgen. Ik heb nog veel te luisteren, maar fan als ik ben van o.a. Jason Hickel en Kate Fletcher vond ik de afleveringen met hen echt fantastisch.

Duurzaamheid, #HOEDAN?! van Jetske Thielen
Jetske interviewt met regelmaat duurzame denkers en doeners over hoe je in organisaties praktische en vooral ook leuke stappen kan maken naar verduurzaming. Toegankelijke gesprekken over de ervaring van deze interessante gasten. Ik was vooral erg onder de indruk van de aflevering met componist Merlijn Twaalfhoven.

Veel luisterplezier!

En owja! Heb je zelf suggesties en tips? Deel ze vooral in de comments!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *